NLB i NKBM nemaju novca za rizičnije projekte

Bez autora
Nov 09 2010

Novca za prave projekte u bankama ima dovoljno, ali nema projekata. Posljednjih smo se godina previše posvećivali gradnji trgovačkih centara, a zanemarivali pravu industrijsku politiku, izjavili su direktori dviju najvećih slovenskih banaka Božo Jašovič (NLB) i Matjaž Kovačič (NKBM) na petom financijskom savjetovanju u Portorožu. Najveće probleme Slovenija ima u graditeljstvu i financijskim holdinzima koji su imali natprosječne udjele u bankovnom financiranju. U financiranju projekata banke su sada opreznije, a novca za riskantnije projekte bit će manje, navode čelnici spomenutih banaka, dodajući kako će to biti prilika za druge banke koje posluju u Sloveniji.

NLB i NKBM nemaju novca za rizičnije projekteNovca za prave projekte u bankama ima dovoljno, ali nema projekata. Posljednjih smo se godina previše posvećivali gradnji trgovačkih centara, a zanemarivali pravu industrijsku politiku, izjavili su direktori dviju najvećih slovenskih banaka Božo Jašovič (NLB) i Matjaž Kovačič (NKBM) na petom financijskom savjetovanju u Portorožu.

Najveće probleme Slovenija ima u graditeljstvu i financijskim holdinzima koji su imali natprosječne udjele u bankovnom financiranju. U financiranju projekata banke su sada opreznije, a novca za riskantnije projekte bit će manje, navode čelnici spomenutih banaka, dodajući kako će to biti prilika za druge banke koje posluju u Sloveniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik